webcare

Webcare is een van de manieren om belangstellenden op de hoogte te houden over je bedrijf. Ook kunnen klanten met vragen of klachten via webcare worden geholpen. Het is een relatief nieuwe vorm van customer care en de communicatie gebeurt openbaar via social media, fora, blogs, etc. Webcare werkt alleen als het goed is ingebed in je bedrijf. Het eenvoudigweg beantwoorden van vragen is meestal onvoldoende. Webcare werkt beter naarmate de verschillende bedrijfsactiviteiten en afdelingen op elkaar zijn afgestemd.

Webcare is een onderdeel van online reputatie management en kan bijdragen aan de reputatie van je bedrijf of reputatieschade beperken. Het is belangrijk dat er duidelijke regels zijn, je snel reageert en doet wat je belooft. Je aan de feiten houden, de juiste tone-of voice aanslaan en ver weg blijven van eindeloze discussies zijn cruciaal voor het succes. ctrlonline helpt bij het opzetten of verder ontwikkelen van een webcare team. Wij trainen medewerkers en integreren online (reactie)beleid in jouw bedrijf.

ctrlonline

CtrlOnline is een no-nonsens online marketingbureau. Met ruime kennis en ervaring. Creatief en gedegen. Sympathiek en out-of-the-box. Ons motto: ontmoeilijken. Wij doen niet ingewikkeld. Wij laten je zien hoe het ook anders kan.

   
CtrlOnline | Promoot jouw pagina ook